Fysik

Hjælp til opgaver om energi

20. september 2009 af Flyer (Slettet) - Niveau: C-niveau

Håber I kan hjælpe mig, og skrive meget præcist, hvad I gør (og evt. stille det op på den rigtige måde), ellers får jeg ikke noget ud af det.

300 g. isterninger hentes op fra fryseren, hvor temperaturen er -18 grader c.

- beregn først den energi, der skal tilføres for at opvarme isen til 0 grader c.

-beregn dernæst den energi, der nu skal tilføres for at smelte isterningerne.

Smeltningen af isterningerne sker ved, at de komme lige fra fryseren over i en kande med 2 liter vand med temp. 16 grader c.

-beregn, hvor meget temperaturen er faldet i en vandkande, når isterningerne er smeltet

Tak på forhånd :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
20. september 2009 af Jerslev (Slettet)

#0: Har du selv forslag?


Svar #2
20. september 2009 af Flyer (Slettet)

Nej, desværre. Ellers skal jeg nok skrive det.


Brugbart svar (0)

Svar #3
20. september 2009 af Jerslev (Slettet)

#2: Du skal beregne den energi, der skal bruges til at opvarme vandet. Har du gjort noget i den retning før?


Brugbart svar (0)

Svar #4
20. september 2009 af mathon

grundligning

E = m*c*ΔT
samt
E = m*L


Svar #5
20. september 2009 af Flyer (Slettet)

#4, hvad står L for?

..og hvilket et af spørgsmålene vil du have jeg skal bruge de ligninger til?

Nogen som evt. kunne hjælpe med at stille ligninger op MED tallene i.. Det er den slags hjælp jeg søger.


Brugbart svar (0)

Svar #6
20. september 2009 af Jerslev (Slettet)

#5: Det er den slags hjælp, du ikke selv lærer noget af.


Brugbart svar (0)

Svar #7
20. september 2009 af mathon

cis = 2,0 J/(g·K)

Lis = 334 J/g  ved 0°C

cvand = 4,186 J/(g·K)


Brugbart svar (0)

Svar #8
20. september 2009 af ansy (Slettet)

De værdier som mathon har skrevet skal du anvende sammen med formlen for smeteenergi og størkningsenergi. Den finder du her. Der står også beskrevet hvad de forskellige "ting" er, både med enheder osv. Prøv når du har løst selve opgaven og se om du også kan løse det med enhederne for at få en større forståelse af hvad der egentlig sker.


Skriv et svar til: Hjælp til opgaver om energi

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.