Matematik

hjælp til matematik!!

20. september 2009 af lhelene (Slettet) - Niveau: B-niveau

hej, jeg har virkelig brug for hjælp da jeg skal aflevere imorgen,
men jeg er i tvivl om nogle af de opgaver jeg har lavet om de er rigtige,
så er der ikke en eller anden som vil være sød og rette, de får jeg ikke
er sikkere på. (:

reducerer følgende udtryk:

a.   (-2q - 3p)^2 - 12pq =  mit svar = 2q^2 + 3p^2 + 3p^2 - 12pq - 12 pq = 4q^2 + 9p^2 
- er lidt i tvivl om den måde jeg har regnt den ud på er rigtig?

b. (3x + y ) (3x - y) - (3x+ y) ^2 + 6xy = mit svar = 3x^2 - y^2 - 3x^2 - y^2 - 6xy = -2y^2

c. a^7 * (a ^-2)^3 * kvadratrod 16a = 4a? - ved ikke rigtig hvordan jeg skal gøre, altså stille det op?

tusind tusind tak på forhånd, håber virkelig der er en som virkelig vil hjælpe! (:


Brugbart svar (0)

Svar #1
20. september 2009 af Erik Morsing (Slettet)

Dit svar er rigtigt nok, men din udregning er forkert her 2q^2 + 3p^2 + 3p^2 - 12pq - 12 pq = 4q^2 + 9p^2, så du må have brugt et program til facit eller set det i din bog


Brugbart svar (0)

Svar #2
20. september 2009 af MN-P (Slettet)

(-2q - 3p)2 - 12pq = (-2q-3p)(-2q-3p) -12pq

Gang de to parenteser med hinanden, alle led i den ene parentes ganges med alle led i den anden parentes

Husk at se på fortegnene og at 4a*6b=24ab


Svar #3
20. september 2009 af lhelene (Slettet)

tusind tak for hjælpen, nu har jeg fattet det :b
men hvad skal jeg gøre i c'eren? det jo ikke det samme jeg kan gøre der?
er der en regl for hvad jeg skal gøre med den eller? (:


Skriv et svar til: hjælp til matematik!!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.