Matematik

Find renten hvis....

20. september 2009 af statter_2 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Et beløb 5.000kr. sættes ind på en konto. efter 5 terminer er beløbet 5700kr. hvad må rente være.

Jeg havde tænkt på formlen: Kn = K0(1+r)n

Men kan ikke helt grejle hvordan r skal isoleres..

Kn = K0(1+r)n  ->  5700 = 5000(1+r)5   -> 5000/5700 = (1+r)5   --> 0,87 = 15+r5

Og synes ikke rigtigtdet giver mening længere.. nogen der kan hjælpe???


Brugbart svar (0)

Svar #1
20. september 2009 af mathon

5700 = 5000(1+r)5

(1+r)5 = 1,14

1+r = 1,141/5 = 1,02655

r = 0,02655


Brugbart svar (1)

Svar #2
20. september 2009 af Blueoil (Slettet)

5700/5000 = (1+r)5

Femteroden på begge sider og minus med 1


Skriv et svar til: Find renten hvis....

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.