Fysik

Elastisk stød med 2 kugler. 1 Ukendt hastighed før og efter stødet

20. september 2009 af Fzang (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hey. Jeg har den her opgave hvor man skal beregne det elastiske stød, men jeg kan ikke rigtig løse den. Opgaven lyder:

En kugle med massen 0,40 kg og farten 6,0 m/s indhenter en anden kugle med massen 1,00 kg og støder centralt og elastisk sammen med denne. Den lille kugle ligger stille efter stødet.

* Hvad var den store kugles fart før stødet?

* Hvad var den store kugles fart efter stødet?


Hvordan skal man regne den ud?


Brugbart svar (0)

Svar #1
20. september 2009 af peter lind

Brug impuls og energibevarelse. Betegn den store kugle med store bogstaver, den lille med lille bogstaver indeks 1 før og indeks 2 efter, så har du

MV1+mv1 = MV2+ mv2

½MV12+½mv12  = ½MV22 +½mv22

M = 0,4 kg, m=1 kg, V1 = 6 m/s ,v2=. 0


Brugbart svar (0)

Svar #2
20. september 2009 af mathon

energi og bevægelsesmængde er bevaret


Skriv et svar til: Elastisk stød med 2 kugler. 1 Ukendt hastighed før og efter stødet

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.