Matematik

Hjælp til matematik!

20. september 2009 af B-2605 (Slettet) - Niveau: 8. klasse

Skal ha' hjælp til 2 opgave som jeg ikke kan finde ud af.

1) En radioforhandler køber en computer for 6550 kr. desuden er der omkostninger til fragt o.a på i alt 830kr

forhandleren ønsker at tjene 35% på maskinen. - hvor meget skal han sælge computeren for?

2) I Januar 2001 sætter Johan 8500kr i banken, renten er på 4% p.a. (pro anno = pr. år)

Efter 9 måneder hæver han alle pengene igen. .Hvor meget står det på kontoen

Hans far synes han skal lade pengene stå og trække renter. - hvor meget ville der være på kontoen efter 3 år?


Brugbart svar (0)

Svar #1
20. september 2009 af MN-P (Slettet)

Købspris                       6550

Omkostninger               830

Samlede udgifter        6550+830

Fortjeneste                   Samlede udgifter *35/100

Salgspris                       Samlede udgifter + fortjeneste

-------------------------

Rente =( beløb * % *måneder)/( 100*12)

Efter 1 år er der beløb+beløb*4/100 =  beløb*1,04=             B1

efter2 år                B1+B1*4/100       =    B1*1,04=                B2  

efter tre år

Regn selv færdig


Skriv et svar til: Hjælp til matematik!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.