Matematik

Ligning..

20. september 2009 af FsPDennis (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej Hej :D

Har lige et problem med en ligning:

3 / x-4 = 11/4

Ved ikke hvordan jeg opløser nævneren.. Er faktisk lidt blank! Har to af de her opgaver, håber at jeg kan løse den anden, med hjælp til den første her :)

På forhånd tak!

Mvh. Dennis.


Brugbart svar (1)

Svar #1
20. september 2009 af FilipFætter (Slettet)

Du ganger på kryds:

først ganger du den ene nævner på begge sider af lighedstegnet og så ganger du den anden brøks nævner på begge sider...:

3(x-4)/(x-4) = 11(x-4)/4

3 = 11(x-4)/4

(3)4= 11(x-4)*4/(4(

3*4=11*(x-4)

12= 11x-44

12+44=11x-44+44

56=11x

56/11=x

Som huskeregel kan du krydsgange når en brøk = en anden brøk, og du ganger den enes nævner med den andens tæller. Og den andens nævner med den førstes tæller

2/4x = 2/7

2*7 = 4x*2


Svar #2
21. september 2009 af FsPDennis (Slettet)

Okay, tusind tak Phillip!


Brugbart svar (1)

Svar #3
21. september 2009 af xmmo (Slettet)

Fik den godt nok til at give nogt helt andet, men så må vi jo se når vi får den tilbage hvem der har ret:)


Brugbart svar (1)

Svar #4
21. september 2009 af FilipFætter (Slettet)

Jeg håber da godt nok jeg har ret ellers er der en indbygget fejl i TI-89....

Så vil jeg squ have mine penge tilbage ;x


Brugbart svar (1)

Svar #5
22. september 2009 af mathon

kort
3/(x-4) = 11/4 , x≠4

                                      multiplicer med fællesnævner 4(x-4) på begge sider

3·4 = 11·(x-4)

12 = 11x - 44

11x = 56

x = (56/11) = 5 1/11


Brugbart svar (1)

Svar #6
22. september 2009 af wrahwrIMAnAnimal!x3 (Slettet)

XXMO YOU OFFICIALLY GOT OWNED!


Skriv et svar til: Ligning..

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.