Matematik

opgave Sandsynlighedsregn. - hjælp

20. september 2009 af hamlet (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Hej, er der nogen der kan hjælpe med hvordan følgende opgave skal løses:

Udvikling af et  nyt produkt blev 10% en succes og 90% ikke-succes. Screening anvendes til tidligt at kunne indstille udviklingen for de produkter, der vurderedes til at have for lille en successandsynlighed. Screeningen kan kun resultere i vurderingerne: "Stærk positiv" "svagt positiv" og "negativ".                                                                                                               Af og til fortsættes udviklingsarbejdet uanset screeningens resultat. Erfaringer baseret på det færdige produkt er:

- i 70% af tilfælde, hvor produktet blev succes var screeningen stærkt positiv.

- i 20 % af tilfælde, hvor produktet blev succes var screeningen svagt positiv

- i 10% af tilfælde, hvor produktet blev succes, var screeningen negativ

- i 20% af tilfælde, hvor produktet "ikke" blev succes, var screeningen stærkt positiv.

- i 30% af tilfælde, hvor produktet "ikke" blev succes, var screeningen svagt positiv

- i 50% af tilfælde, hvor produktet "ikke" blev succes, var screeningen negativ.

Spørgsmål: For et ikke-færdigt produkt er screeningen afsluttet med et "stærkt positivt" resultat. Beregn på grundlag af dette sandsynligheden for, at det færdie produkt vil blive en succes.

Hvordan tager jeg hul på denne opgave, hvilken formel kan jeg evt. bruge? - på forhånd tusind tak:)


Brugbart svar (0)

Svar #1
21. september 2009 af kieslich (Slettet)

Prøver, husk at melde tilbage om det er rigtigt.

S = succes, F = ikke succes    P(S) = 0.1   P(F) = 0.9

st = stærk,  sv = svag    ne  = negativ

P(st|S) = 0.7   P(st|F) = 0.2    P(st) = P(st|S)*P(S) + P(st|F)*P(F) = 0.7*0.1 + 0.2*0.9 = 0.25

P(S|st) = P(st|S)*P(S)/P(st) = 0.7*0.1/0.25 = 0.28


Brugbart svar (0)

Svar #2
21. september 2009 af kieslich (Slettet)

Hov, nu regnede jeg den i stedet for at give dig formlerne:

P(A) = ∑ P(A|B)*P(B)          og   P(A|B)*P(B) = P(A∩B) = P(B|A)*P(A)


Skriv et svar til: opgave Sandsynlighedsregn. - hjælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.