Matematik

Er de her rigtige?

21. september 2009 af 2009cCS (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej.

Har forsøgt at lave det her, men er ikke helt sikker på, jeg har fattet det. Er de rigtige? Og hvis ikke, hvad er så det rigtige svar? :)

På forhånd tak.

//2009cCS

Opgave 2:

a) 4 + 3 * 5 – 1;
4+ (3*5) – 1
4+ 15-1
=18
 

b) 5 * 2 – 12 : 4 + 9 : 3 – 7;
(5*2) – (12:4) + (9:3) – 7
10 – 3 + 3 – 7
=3

c) 4(3 + 5) – 5 + 4 * 6 - 5(9 – 4);
4(3+5)–5+(4*6)-5(9–4)
12+20-5+24-45+20
32-5+24-45+20
=26

d) (7 * 3) : 23 + 4 * 7 * 5 – (39 : 13) * 3 – (4 + 42);
((7*3) : 23) + (4* 7*5) – ((39:13) * 3) - (4+42)
13 + 140 – 9 – 20
=124

e) (-6)2;
=36

f) – 62;
= -36

g) 10 – 3(6 – 4) + (6 * 4) : 8 – 32 : 4.
10-3 (6 - 4) + (6*4) :8) – (32:4)
7 (6-4) + (24 :8) – 8
14 + 3 – 8
=9

Opgave 6

a) 4,36 + 6,5 * 22 – 23;
4,36 + (6,5 * 22) - 23
4,36 + 143 – 23
= 124,36

b) 145 : 3 + 4;
(145:3) + 4
=52,333

c) 4(34 – 3,467) – 3 * 3,619;
4(34 – 3,467) – (3 * 3, 619)
149,868 – 10,857
= 160,725

d) –3,7 * 6 – (3,674 – 6, 984);
(-3,7*6) – (3,674 –6, 984)
-22 - - 3,31
=18,69

e) 4 * (-9,428) + 661 – (-2,52);
-37,712 + 661 - - 2,52
=625,808

f) (23-4,672) : 3+46
((23-4,672) : 3) + 46
6,109333 + 46
= 52,109333

g) (23-4,672) : (3+46)
18,382 : 49
=0,374041

h) 6*829 -6(-3,669) +3,2(6-8,1)
(6*829) – (6(-3,669)) + (3,2(6-8,1))
4974 – - 22,014 + -6,72
=5000,294
 

Opgave 12
 

a) 104 – 67x = 211 (x – 14)
104 – (67*11) = (211* -3)
(104 - 737) = -633
-633 =-633
= x=11
 

b) 5 (x + 1) – 3(x - 2) = 13
(5*2) – (3*-1) = 13
(10 - -3) =13
13=13
= x=1
 

c) 9(2 - x) + 5 =2(x + 7) -10x
(9* -7) +5 = (2*16) – 90
(-63 + 5) = (32 -90)
-58 = -58
= x=9
 

d) 4x + 5 =2 (3 + x) -1
(0+5) = (2*3) -1
5 = 5
=x=0


Opgave 17
 

a) 240-83x =541
-240 – 83x = 541 – 240
-83x = 301
83
-1x = 3,6385
= 1x = -3,6385
 


Skriv et svar til: Er de her rigtige?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.