Matematik

Differentiere brøker?

21. september 2009 af Stella Lilja (Slettet)

hej er der nogen der ved hvordan man differentiere sådan en funktion?

f(x) = 1/5*x^5-4/5*x^3  


Brugbart svar (1)

Svar #1
21. september 2009 af mathon

(k·xn)' = k·(xn)' = k·(n·xn-1)


Svar #2
21. september 2009 af Stella Lilja (Slettet)

 forstår ikke hvad k,n el. x er ? 


Brugbart svar (0)

Svar #3
21. september 2009 af GangsterThorkild (Slettet)

f'(x) = 0,20 * 5x4 - 0,8 * 3x2

Burde det gerne være :)


Svar #4
21. september 2009 af Stella Lilja (Slettet)

 nå okay forstår det nu, men skal man så ikke differentiere brøken? som vel er = k ?  


Brugbart svar (0)

Svar #5
22. september 2009 af mathon

f '(x) = (1/5)·(5·x5-1) - (4/5)·(3·x3-1) = x4 - (12/5)x2 = x4 - 2,4x2 = x(x2 - 2,4) = x2·(x+√(2,4))·(x-√(2,4))


Skriv et svar til: Differentiere brøker?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.