Matematik

Tangentens ligning

21. september 2009 af EmilieLau (Slettet) - Niveau: A-niveau

Jeg er helt væk i en opgave og vil meget gerne lære metoden.

Opgaven lyder:

Bestem uden hjælpemidler en ligning for tangenten til grafen for f(x) i punktet P:

a) 2x^2-5, P(2,3)


Brugbart svar (0)

Svar #1
21. september 2009 af Jerslev (Slettet)

#0: Hvordan finder du normalt ligningen for en tangent?


Brugbart svar (0)

Svar #2
21. september 2009 af Isomorphician

Brug tangentens ligning:

f(x) = f'(x0)(x - x0) + f(x0)

Hvor:

(x0, y0) = (2, 3)


Brugbart svar (0)

Svar #3
21. september 2009 af mathon

f '(x) = (2x2-5)' =


Skriv et svar til: Tangentens ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.