Kemi

Kemi opgave... Vær sød at kigge på den

03. januar 2005 af Kathyy (Slettet)
en opløsning er fremstillet ved at komme 65,0 mL 0,150 M HCl og 85,0 mL 0,0528 M HNO3 i en 500 mL målekolbe og fyldes op til mærket med demiraliseret vand.

a) beregn pH for opløsningen.
Facit : 1,55

Opløsningen hældes ud i et bægerglas, hvori der findes 2,50 g NaOH(s).

b) opskriv et reaktionsskema for den reaktion, der finder sted i bægerglasset.
FAcit: H3O+ + OH- -> 2H2O

Når reaktionen er slut, afkøles opløsningen til 25 grader.
Voluminet er stadig 500 mL.

c) Beregn pH for den nye opløsning.

KAn ikke finde ud af opgave c, som i nok kan se..

KRam

Brugbart svar (0)

Svar #1
03. januar 2005 af frodo (Slettet)

den gamle tråd er vel god nok.. Så brug den en anden gang!

hint: hvor mange mol H3O+ har du, og hvor mange mol OH- find så det overskydende..

Brugbart svar (1)

Svar #2
03. januar 2005 af Katty (Slettet)

hmmmm, er du:

https://www.studieportalen.dk/forum/viewtopic.php?t=73543

Men ok, her kommer c):

Følgende stofmængde OH- er tilført:

nOH- = m/M = 2,50g/39,997g/mol = x mol

Der findes i opløsningen som beregnet følgende stofmængde H3O+:(0,00975mol + 0,004488mol)

OH- og H30+ reagerer 1:1 jvf. reaktionskemaet. OH- er i overskud, koncentrationen af denne kan beregnes:

[OH-] = nOH- -(0,00975mol + 0,004488mol)/0,500L

pOH = -log[OH-]
pH + pOH = 14
pH = 14 - pOH

Facit: 12,98

Brugbart svar (0)

Svar #3
03. januar 2005 af Katty (Slettet)

Hvem er du egentlig? To brugere, to navne...

Svar #4
03. januar 2005 af Kathyy (Slettet)

formel for stofmængden er det ikke

n= M * m

hvorfor har du så skrevet

n = m /M

Svar #5
03. januar 2005 af Kathyy (Slettet)

Jeg bruger også min søsters brugernavn

Brugbart svar (0)

Svar #6
03. januar 2005 af Katty (Slettet)

nej, m = n*M, du forveksler med n = c*V

Svar #7
03. januar 2005 af Kathyy (Slettet)

i går prøvede jeg på at lave opgave c)

M(NaOH) = 22,99 + 16,00 + 1,008 = 39,998 g/mol

n(NaOH)= M * m
n(NaOH) = 39,998 g/mol * 2,50 g = 42,498 mol

Brugbart svar (0)

Svar #8
03. januar 2005 af Katty (Slettet)

Gør som i #2

Svar #9
03. januar 2005 af Kathyy (Slettet)

De opgaver jeg skal lave de er allesammen mega svære, den opgavebog vi har er alt for svær.. det er mega træls

Svar #10
03. januar 2005 af Kathyy (Slettet)

Okay tak

Brugbart svar (0)

Svar #11
03. januar 2005 af Katty (Slettet)

Du har "Opgaver i Kemi" gætter jeg på?

Brugbart svar (0)

Svar #12
03. januar 2005 af Katty (Slettet)

"Opgaver Kemi"

Svar #13
03. januar 2005 af Kathyy (Slettet)

Men ok, her kommer c):

Følgende stofmængde OH- er tilført:

nOH- = m/M = 2,50g/39,997g/mol = x mol

for x mol til at blive 15,9992 mol

Hvad skal jeg bruge det her til?

Svar #14
03. januar 2005 af Kathyy (Slettet)

Ja det er den bog

Brugbart svar (0)

Svar #15
03. januar 2005 af Katty (Slettet)

nOH- = m/M = 2,50g/39,997g/mol = 0,0625mol

Du ser, at stofmængden af OH- er større end stofmængden af H30+, som er 0,00975mol + 0,004488mol = 0,014238mol

OH- og H30+ reagerer 1:1 jvf. reaktionskemaet. OH- er i overskud, koncentrationen af denne kan beregnes:

[OH-] = 0,0625mol-0,014238mol/0,500L

pOH = -log[OH-]
pH + pOH = 14
pH = 14 - pOH

Svar #16
03. januar 2005 af Kathyy (Slettet)

Synes du ikke det er en træls bog?

Brugbart svar (0)

Svar #17
03. januar 2005 af Katty (Slettet)

Opgaverne er gode, formuleringerne er dog lidt gamle.

Svar #18
03. januar 2005 af Kathyy (Slettet)

er enig med at formuleringerne er elendige

Brugbart svar (0)

Svar #19
03. januar 2005 af Katty (Slettet)

Hvilket niveau har du?

Svar #20
03. januar 2005 af Kathyy (Slettet)

A niveau.. men det skulle jeg aldrig have valgt...

Forrige 1 2 Næste

Der er 27 svar til dette spørgsmål. Der vises 20 svar per side. Spørgsmålet kan besvares på den sidste side. Klik her for at gå til den sidste side.