Matematik

2. gradsligning

22. september 2009 af MisSluis (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg har fået følgende opgaveformulering:

Find 5 på hinanden følgende hele tal, hvorom der gælder, at summen af kvadraterne på de 3 mindste er lig med summen af kvadraterne på de to største. (Tip: Kald det mindste tal x)

Nogen der kan hjælpe?


Brugbart svar (0)

Svar #1
22. september 2009 af peter lind

Hvis x er det mindste af tallene har du x2+(x+1)2+(x+3)2=(x+4)2+(x+5)2. Kvadrer ud og reducer. Resultatet bliver en andengrads ligning, som du selv nævner i titlen


Svar #2
22. september 2009 af MisSluis (Slettet)

Giver det så bare

x+2x+3x=4x+5x? ??? Ellers forstår jeg ikke helt???


Brugbart svar (0)

Svar #3
22. september 2009 af peter lind

Nej . Det gør det ikke. Du skal bruge reglen for kvadratet på to tals sum (x+a)2 =  x2 + 2ax +a2 på de enkelte kvadrater.
 


Svar #4
22. september 2009 af MisSluis (Slettet)

X er det midterse tal. Det var en læsefejl fra min side.


Brugbart svar (0)

Svar #5
22. september 2009 af peter lind

Det spiller ikke nogen rolle hvilken af de 5 tal du kalder x. Hvis det er det midterste får du bare (x-2)2+(x-1)2+x2 = (x+1)2 + (x+2)2


Svar #6
22. september 2009 af MisSluis (Slettet)

Oka tak for hjælpen. Bliver nødt til at smutte. Tusind tak...


Skriv et svar til: 2. gradsligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.