Matematik

Ligning for vinkelhalveringslinje i et koordinatsystem

03. januar 2005 af new55 (Slettet)
Hej! Jeg har et problem, jeg kan ikke finde ud af at løse følgende opgave:

Bestem en ligning for hver af vinkelhalveringslinjerne mellem n og m, der er bestemt ved ligningerne:

m: 3x+4y = 7 og n: 12x-5y = 7

Det ville være en stor hjælp hvis en af de kloge hoveder herinde ville hjælpe med en udregningsmetode...

Brugbart svar (0)

Svar #1
03. januar 2005 af Duffy

Find vinklen mellem de 2 liniers normalvektorer vha formlen i "FORMELSAMLINGEN".

Find dernæst skæringspunktets koordinater - og normalvektorsummens koordinater. Find da liniens ligning gennem disse 2 punkter.

Denne linien vil være vinkelhalveringslinien.

Den anden vinkelhalveringslinie fås ved at tage tværvektor til fundne linie.

Ligningen for denne linie findes vha tværvektorens hældningskoefficient samt de 2 oprindelige liniers skæringspunkt.

Duffy

Brugbart svar (0)

Svar #2
03. januar 2005 af Duffy

Har du brug for mere detaljerede udregninger. Eller kan du nu komme ud af starthullerne via ovenstående?

Duffy !D

Svar #3
03. januar 2005 af new55 (Slettet)

Vi har ikke lært noget om vektorer endnu ( går i 1.g ) er det ikke muligt at regne det uden at anvende vektorer?

p.s hvad er "FORMELSAMLINGEN"?

Brugbart svar (0)

Svar #4
03. januar 2005 af frodo (Slettet)

"p.s hvad er "FORMELSAMLINGEN"?"

Dine forfædre må vendes i graven!

Du ved godt hvad en formelsamling er!!

men til opgaven, så har du vel lært noget om tangens til de vinkler en given linie danner med førsteaksen, og så hældningskoefficienter!

find så de vinkler, som de etersøgte linier danner med førsteaksen, og udregn skæringspunktet mellem de to linier ovenfor.

Da kan du finde hældningskoefficienten, og du har et punkt på linierne givet. Da burde det være en smal sag at finde liniens ligning.

Svar #5
03. januar 2005 af new55 (Slettet)

att: Frodo

Selvfølgelig ved jeg hvad en formelsamling er, jeg troede det var en speciel han henviste til da han skrev det med stor skrift.

Svar #6
03. januar 2005 af new55 (Slettet)

Jeg har ikke helt forstået hvordan den skal laves, er der eventuelt en der kan uddybe lidt eller prøve at vise udregningen for opgaven?

Brugbart svar (0)

Svar #7
03. januar 2005 af frodo (Slettet)

find den vinkel, som de to danner med hinanden.. (1)

og dernæst "den nederste linie". Den vinkel den danner med førsteaksen. (2)

du lægger da det halve af vinklen fra (1) til vinklen fra (2). Det er den vinkel den ene af vinkelhalverníngslinie danner med første aksen..

da du kender denne vinkel, kan du finde hældningskoefficienten (a) ved flg:

tanv=a

dernæst beregnes skæringspunktet mellem n og m, og du bruger da relationen:

y-y0=a(x-x0), hvor (x0,y0)= skæringspunktet imellem m og n

Skriv et svar til: Ligning for vinkelhalveringslinje i et koordinatsystem

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.