Matematik

hjælp :s

22. september 2009 af Rikke FF (Slettet)

I et koordinatsystem er en cirkel C1 bestemt ved ligningen

x2 – 2x + y2 – 4y = 5

og en linje m er bestemt ved ligningen

x – 2y + 8 = 0

Linjen m skærer cirklen C1 i to punkter A og B, hvor A er skæringspunktet med den mindste førstekoordinat.

Beregn koordinatsættet til hver af punkterne A og B.

En cirkel C2 har centrum i punktet P(5,-6) og går gennem punktet A.

Bestem en ligning for cirklen C2.

Beregn den spidse vinkel mellem linjen m og linjen gennem A og P.
 


Brugbart svar (0)

Svar #1
22. september 2009 af kieslich (Slettet)

a) x-2y+8=0 <=> x = 2y - 8  indsættes i cirkelligningen:  (2y-8)2 -2(2y-8) + y2 -4y = 5   og find y og dernæst x.

eller brug solve(x2 -2x +y2- 4y=5 and x - 2y+8=0,x)   som giver både x og y værdier.

b) C2: (x-5)2 + (y-(-6))2 = |AP|2


Svar #2
23. september 2009 af Rikke FF (Slettet)

mange tak :)


Skriv et svar til: hjælp :s

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.