Matematik

Forstår ik ligning for dif

23. september 2009 af birthe_non (Slettet) - Niveau: A-niveau

Funktionen f er løsning til differentialligningen dy/dx= (x - 1)(y + 1)

´Man kan ikke få en graf til på dy/dx på lommeregner ved at sætte funktionen ind? forstår ik hva man skal sige om denne funktion eller hva meningen er me den?


Brugbart svar (1)

Svar #1
23. september 2009 af Erik Morsing (Slettet)

9 år! Glem den til du bliver 12.


Svar #2
23. september 2009 af birthe_non (Slettet)

er 19 år . hehe


Brugbart svar (0)

Svar #3
23. september 2009 af mathon

separer de variable


Svar #4
23. september 2009 af birthe_non (Slettet)

aha :s


Brugbart svar (0)

Svar #5
23. september 2009 af mathon

hvad er din mening med den?


Brugbart svar (0)

Svar #6
23. september 2009 af Erik Morsing (Slettet)

Det er en differentialligning af typen y' = g(y/x). Den er ikke umiddelbart separabel, men man kan for eksempel bruge substitution ved at sætte u = (x-1)/(y+1), og så husker vi bare, at y og u er funktioner af x. Du kan så differentere og til sidst ved at benytte kædereglen. Men mon ikke der mangler noget?


Brugbart svar (0)

Svar #7
23. september 2009 af Erik Morsing (Slettet)

Jeg mener bare, det er ikke gymnasiestof.


Brugbart svar (0)

Svar #8
23. september 2009 af mathon

med mit spørgsmål i #5
mentes
1)  skal den bruges til at finde differentialkvotienten i et opgivet punkt - hvilket ikke kræver nogen hurlumhej
2)  skal y = f(x) findes hvilket fordrer en integration - nu da du blev 19

............

se evt

Vedhæftet fil:integral_57.doc

Skriv et svar til: Forstår ik ligning for dif

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.