Matematik

Overfladearealet i rum trekant???

23. september 2009 af mumsmums (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Jeg har problemer med følgende opgave:

Bestem forholdet Rumfang / Areal mellem rumfang og totale overfladeareal for hvert af følgende tetraedre:

1 = (O, i, j, k)
2 = (O, i, j, 2k)
3 = (O, 2i,  j, 2k)
4 = (O, 2i, 2j, 2k)
5 = ((1, 0, 0)  ,  (cos(2pi/3), sin(2pi/3), 0)  ,   (cos(2pi/3), -sin(2pi/3), 0)   ,   (0, 0, 1))

Jeg har så beregnet Rumfanget samt arealet for hver af dem:

1= rumfang: (1/6) , areal (O, i, j): ((1/2)*sqrt(3)).

2=rumfang: (1/3), areal (O, i, j): ((1/2)*sqrt(3)).

3=rumfang: (2/3), areal (O, i, j): (sqrt(3)).

4=rumfang: (4/3), areal (O, i, j): ((2)*sqrt(3)).

5=rumfang: ((1/12)*sqrt(3)) , areal (O, i, j): ((1/4)*sqrt(3)).

- Men mit problem er så, at jeg ikke rigtig ved hvordan man finder overfladearealet. Det jeg har fundet ovenover er jo bare arealet i rummet for (O,i, j). I min vedlagte fil, står der at overfladearealet er summen af arealerne af de 4 trekanter, der afgrænser tetraederet. Hvilket jeg simpelthen ikke forstår??

Se den vedlagte fil.

På forhånd tak for hjælpen.


Brugbart svar (0)

Svar #1
23. september 2009 af MN-P (Slettet)

De fire trekanter

(O,i,j), (O,i,k), (O,j,k) og (j,i,k)


Svar #2
23. september 2009 af mumsmums (Slettet)

ok. Men har man så ikke arealet af (i, k) 2 gange???


Svar #3
23. september 2009 af mumsmums (Slettet)

Kan det passe at overfladearealet i den første giver 2,987 = 3 ???


Skriv et svar til: Overfladearealet i rum trekant???

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.