Matematik

lignings problemer

23. september 2009 af stangblaa (Slettet)

hej håber  der er en der kan hælpe mig med dette stykke  jeg kan ikke lige se hvordan man løser dem har en del af sådan nogle opgaver nemlig så kunne være rart hvis der var en der kunne forklare mig hvordan man regner den

4x2+bx+9=0 for hvilke tal b har ligningen netop kun en løsning ????


Brugbart svar (0)

Svar #1
23. september 2009 af mathon

hvilken sammenhæng er der
mellem
diskriminantens fortegn og antallet af løsninger?


Svar #2
23. september 2009 af stangblaa (Slettet)

??? der står dette i min opgave : for hvilke tal b har ligningen 4x2+bx+9=0 netop en løsning ?

bestem ligningen


Brugbart svar (1)

Svar #3
23. september 2009 af mathon

spørgsmålet er generelt for andengradsligninger


Brugbart svar (0)

Svar #4
23. september 2009 af MN-P (Slettet)

Der er netop 1 løsning når diskriminanten er 0


Svar #5
23. september 2009 af stangblaa (Slettet)

ok men hvordan udregner man det


Brugbart svar (0)

Svar #6
23. september 2009 af mathon

d = b2 - 4·4·9 = 0

b2 - 144 = 0 ...............


Skriv et svar til: lignings problemer

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.