Matematik

Tanjengesn ligning i et givent punkt ved brug af CAS

23. september 2009 af HendeDerKB (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg sidder med en aflevering hvor jeg ved hjælp af et CAS-værktøj skal finde ligningen for en tangent i punktet

P(-1,f(-1)) for kurven f(x)=3xe^x-e^x

Jeg har prøvet at sætte ligningen ind i Y= editor på min TI-89 men når jeg går ind i graph siger den at ligningen er 'undefined'

er der nogen der kan hjælpe mig med hvad jeg har gjort forkert eller hvad der skal gøres?

på forhånd tak (: 


Brugbart svar (0)

Svar #1
23. september 2009 af mathon

APPS
2:Y= Editor

y1=f(x)
y2=g(x)

HOME

Define f(x) = 3x·e^x-e^x
Define g(x) = d(f(x),x)

f(x) og f ' (x) er nu definerede
så nu kan tangentligningen skabes

solve(y-f(-1)=g(-1)*(x-(-1)),y)

ønskes f(x) og g(x) set grafisk
tastes

APPS
4:Graph
 


Svar #2
23. september 2009 af HendeDerKB (Slettet)

tusind tak (: det vil jeg så prøve (:


Skriv et svar til: Tanjengesn ligning i et givent punkt ved brug af CAS

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.