Matematik

Hjælp til en sidste sandsynligheds opgave

23. september 2009 af sweeti14 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej, der er lige dukket en opgave op som jeg ikke helt ved hvordan jeg løser. Opgaven lyder: En kontrollør kontrollerer enarmede tyveknægte. Han har erfaring for, at sandsynligheden for, at mønten sætter sig fast i maskinen, er 0,2. En dag kontrollerer han en maskine ved at spille på den 300 gange.

Hvad er sandsynligheden for, at mønten sætter sig fast
a)præcis én gang?
b)højst én gang?

Angiv middelværdien for den benyttede binomialfordeling
 

Jeg kan ikke finde ud af a og b.

Kan det passe at middelværdien er: 300*0,2=60 ?


Brugbart svar (0)

Svar #1
23. september 2009 af peter lind

Der er allerede angivet en væsentlig hjælp i din opgave, nemlig at det er en binomialfordeling. I dette tilfælde er det en binomialfordeling med n = 300, p = 0,2. Der findes en færdig formel, som du sikkert kender til at regne den ud. Ellers kan den formodentlig slås op på et CAS værktøj. I hvert fald kan den slås op på de fleste regneark. Din middelværdi er korrekt.


Svar #2
23. september 2009 af sweeti14 (Slettet)

Kan det passe at den lyder sådan her:

P(X=r)=K(n,r)pr(1-p)n-r   ?


Brugbart svar (0)

Svar #3
23. september 2009 af peter lind

#2 helt rigtig.


Svar #4
23. september 2009 af sweeti14 (Slettet)

Men er der så nogen forskel på opgave a og b?


Brugbart svar (0)

Svar #5
23. september 2009 af peter lind

Ja det er der I den første er r = 1. I den anden hvis det højst sker 1 gang bliver mulighederne 0 gange og 1 gang.


Svar #6
23. september 2009 af sweeti14 (Slettet)

Skal jeg så for den sidste lave to ligninger med henholdsvis p=0 og p=1 ?


Brugbart svar (0)

Svar #7
23. september 2009 af peter lind

Det er ikke ligninger. Du skal addere de 2 sandsynligheder.


Svar #8
23. september 2009 af sweeti14 (Slettet)

Tak :D


Skriv et svar til: Hjælp til en sidste sandsynligheds opgave

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.