Matematik

Matematik hjælp!

23. september 2009 af B-2605 (Slettet) - Niveau: 8. klasse

I Januar 2001 sætter Johan 8500kr i banken, renten er på 4% p.a. (pro anno = pr. år)

Efter 9 måneder hæver han alle pengene igen. .Hvor meget står det på kontoen

Hans far synes han skal lade pengene stå og trække renter. - hvor meget ville der være på kontoen efter 3 år?
 


Brugbart svar (0)

Svar #1
23. september 2009 af mathon

efter 9 måneder: 8.500·(1+0,04·(9/12))

efter 3 år: 8.500·(1+0,04)3


Brugbart svar (0)

Svar #2
23. september 2009 af Vic4 (Slettet)

Du skal benytte dig af formlen: Kn=K0*(1+r)n

K0= start beløb

r = p/100           hvor p er antal %

n = er lig med antal år.


Brugbart svar (0)

Svar #3
23. september 2009 af Basti88 (Slettet)

Husk lige at spørgeren stadig er i folkeskolen, så de formler i nævner er måske på lidt højere niveau.

For at gøre det simpelt for dig selv kan du beregne 4% af det totale beløb.

4*8500/100 = 340kr. får hun så pr. år.  --->  340/12 = 28,3333 eller 28 1/3

Johan får altså: 28.333 kr pr. måned.

9 måneder: 28.33333 * 9 + 8500 = ??

3 år: 28.33333 * 36 + 8500 = ??

Dette er en nok mere folkeskolevenlig måde.


Skriv et svar til: Matematik hjælp!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.