Matematik

Gået i STÅ tangent

23. september 2009 af Hejdetermig11 (Slettet)

Hej allesammen, har altså lige nogle problemer med den nedenstående opgave

peecee.dk/upload/view/193084

Jeg er noget hen til h(3) = 11^3 = 1331

Kan simpelthen ikke komme videre, eller ved faktisk ikke rigtigt hvordan jeg regner videre


Brugbart svar (0)

Svar #1
23. september 2009 af mathon

røringspunktet (3,f(3)) er fælles for funktionsgrafen og tangenten
hvorfor

f(3) = 2*3 + 5 = 11

f '(3) = 2

h '(x) = 3·(f(x))2·f '(x)

h '(3) = 3·(f(3))2·f '(3) = 3·112·2 = 726

h(3) = (f(3))3 = 113 = 1331


Brugbart svar (0)

Svar #2
23. september 2009 af hejmeddigg (Slettet)

hvorfor er h'(x) ikke bare 2^3


Brugbart svar (0)

Svar #3
23. september 2009 af mathon

f(g(x))' = f '(g(x))·g'(x)


Skriv et svar til: Gået i STÅ tangent

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.