Matematik

En lilel opgave..

23. september 2009 af Alkymisten (Slettet)

Sidder lige og fedter med denne opgave, en der kan hjælpe.

Beregn arealet af den punktmængde, der begrænses af grafen for f(x)=√x, x-aksen og linjen m: y=4-(1/2)x. Det skal af besvarelsen fremgå, hvordan integrationsgrænserne er fundet.

Er sgu lidt blank :-/


Brugbart svar (0)

Svar #1
23. september 2009 af Erik Morsing (Slettet)

Ja men du er nødt til at tegne graferne, så kommer forståelsen, tror jeg. Har du ikke et godt matematikprogram?


Svar #2
23. september 2009 af Alkymisten (Slettet)

Sådan her: http://peecee.dk/upload/view/193119/full


Brugbart svar (0)

Svar #3
23. september 2009 af Erik Morsing (Slettet)

uden af have set det, så f(x)-g(x) integreret


Svar #4
23. september 2009 af Alkymisten (Slettet)

jamen det ved jeg da godt :-) jeg ved bare ikek hvordan jeg finder grænserne :-) jeg kan jo i dette tilfælde ikek sætte f=g og løse mht. x, for dte kommer ikke til at give mig 2 grænser :-)


Brugbart svar (0)

Svar #5
23. september 2009 af Erik Morsing (Slettet)

hvis du sætter den ene funktion lig f(x) og den anden funktion lig g(x), så kan du finde grænserne


Svar #6
23. september 2009 af Alkymisten (Slettet)

det giver ikke mening Erik! HVis jeg sætter f(x)=g(x) og omvendt får jeg jo kun den øvre grænse som jo er 4? :-S Den nedre grænse mangler jeg jo fortsat :-(


Brugbart svar (0)

Svar #7
23. september 2009 af Erik Morsing (Slettet)

se filen vedhæftet

Vedhæftet fil:math2.doc

Skriv et svar til: En lilel opgave..

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.