Fysik

Luftens temperatur ved eksakt lydhastighed

23. september 2009 af Saddy (Slettet) - Niveau: C-niveau

Jeg har formlen v=kvadratroden af (400 m²/s² *k*T)

Hvordan finder jeg luftens temperatur, når lyden har en hastighed på 350m/s?


Brugbart svar (0)

Svar #1
23. september 2009 af mathon

v2 = 400 (m/s)2·k·T

T = v2/(400 (m/s)2·k)


Svar #2
23. september 2009 af Saddy (Slettet)

Får det til 0,0028 K. Det kan da vist ikke passe?


Brugbart svar (0)

Svar #3
23. september 2009 af mathon

formlen skal være

v = √[(400 (m/s)2)·(T/K)]     hvor K er Kelvin-enheden

v2 = (400 (m/s)2·(T/K)

T/K = [v/(20 (m/s)]2

...............................

anvendt:

T/K = [(350 m/s)/(20 (m/s)]= 306,25

T = 306,25 K

t = (306,25-273,15)C = 33,1 C


Skriv et svar til: Luftens temperatur ved eksakt lydhastighed

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.