Matematik

Ligning ( fodboldbaner )

24. september 2009 af jasmin5000 (Slettet)

nogle der kan hjælpe mig med at udregn den her ?

Opgave 20.

En gartner har en græsslåmaskine med en kapacitet på 1200 m2 i timen.
Hvis de ansatte skal slå græsset på en fodboldbane, i en park samt græsset ved en beboelsesejendom i løbet af maksimalt 7,5 time, skal der investeres i en maskine mere.

På tegningen kan du se, hvor mange kvadratmeter græs, der skal slås ved hvert sted, og hvor langt der er fra det ene sted til det andet. Når de er færdige et sted, følges de ad til næste sted. Transporten fra sted til sted kan gennemsnitligt foretages med en hastighed på 50 km/t. Når græsslåningen er slut, skal de ende samme sted igen. Der er desuden afsat en halv time til pauser og andre praktiske gøremål

a) Beregn, hvor stor kapacitet den nye græsslåmaskine minimum skal have.


Informationer:

En gartner med græsslåmaskine har en kapacitet på 1200 m2 i timen.
Der er i alt 15.000 m2 græs.
Afstand mellem græsplænerne er 14 km. ( 14000 m )
Transport fra sted til sted foregår med 50 km/t.
Der er en halvtime til pause.


a)

14.000 meter og 50 km/t
Total transporttid mellem arealerne er 16,48 minutter.
 

Vedhæftet fil: opg20.doc

Brugbart svar (1)

Svar #1
24. september 2009 af kieslich (Slettet)

arbejdstid At = total tid - pause - transport

samlet græsareal Sg = banen + beboelses. + parken

Samlet kapacitet af græsslå maskinerne: SK =  Sg/At

ny maskines kapacitet = SK - gamle maskines kapacitet


Svar #2
24. september 2009 af jasmin5000 (Slettet)

Hvordan skriver jeg det op med tal? :)



Brugbart svar (1)

Svar #3
24. september 2009 af kieslich (Slettet)

indsætter tallene fra din tegning og oplysningerne

total tid = 7.5,,     pause = 0.5   transport = 14/50 time      husk at regne i samme tids enhed

osv. Sæt det ind som du ved.


Svar #4
24. september 2009 af jasmin5000 (Slettet)

ok tak, jeg har fået dne løst, endnu en gang pga din hjælp :D


Skriv et svar til: Ligning ( fodboldbaner )

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.