Matematik

ulighed og derefter grundmængde

24. september 2009 af Maria Knudsen (Slettet) - Niveau: A-niveau

hej.. jeg har fået stillet følgende opgave:

f(x) = 179,6 * 0,96 x

En funktion g er bestemt ved: g(x) = 22 + f(x)

Løs uligheden g(x) ≤ 37.

Derefter skal jeg bestemme lim g(x).
                                                  x →∞

Jeg får selv nogen underlige tal, så hvis der var en der kunne komme med et forslag, så jeg kunne se om jeg har gjort det rigtigt :)
 

på forhånd tusind tak for hjælpen!


Brugbart svar (0)

Svar #1
24. september 2009 af peter lind

g(x) = 22 + f(x) ≤ 37 <-> f(x) ≤15. Logaritmefunktionen er monoton voksende, så hvis du finder logaritmen på de to sider af ulighedstegnet gælder den stadig


Svar #2
27. september 2009 af Maria Knudsen (Slettet)

jeg forstår ikke helt hvordan jeg finder grænseværdien ud fra det der?


Skriv et svar til: ulighed og derefter grundmængde

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.