Matematik

Omvendt funktion!

24. september 2009 af CilleMunk (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg skal lave opgaven:

F(x)=3+1/x

hvad er forskriften for F-1?

Knus Cille


Brugbart svar (0)

Svar #1
24. september 2009 af Exupery (Slettet)

f-1(f(x))=x

så du skal altså isolere??


Svar #2
24. september 2009 af CilleMunk (Slettet)

Jeg er kommet så langt at jeg ved at jeg skal indsætte y på F(x)'s plads men så kommer jeg ned til hvor der står 3-y = 1 over x og så kan jeg sku ikke mere ..


Brugbart svar (0)

Svar #3
24. september 2009 af Exupery (Slettet)

y-3=1/x (-3 ikke -y!)

x(y-3)=1

x=1/(y-3)


Svar #4
24. september 2009 af CilleMunk (Slettet)

Tak.


Skriv et svar til: Omvendt funktion!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.