Matematik

Hjælp til ligning!

25. september 2009 af hypersnapper (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hey!

Jeg og en kammerat har et bette problem med denne ligning!

vil i hjælpe os?


"Et mindre firma investererer 120000 kr for at fremstille et nyt produkt. Hver enhed af produktet kan fremstilles for 3,30 kr og sælges for 6,50 kr. Hvor mange enheder skal firmaet sælge for at at investeringen giver overskud?"

tak på forhånd


Brugbart svar (1)

Svar #1
25. september 2009 af histomalla (Slettet)

6,50-3,30 så får du fortjenesten = 3,2. så dividerer du 120000 med 3,2 = 37500 så har i hvor meget der skal sælges, og plusser med 1 da det skal give overskud.


Svar #2
25. september 2009 af hypersnapper (Slettet)

Årh selvfølgelig!

Mange tak!


Brugbart svar (0)

Svar #3
25. september 2009 af mathon

eller skrevet

når x er antal enheder uden over- eller underskud

x·(6,50-3,30) = 120 000           


Skriv et svar til: Hjælp til ligning!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.