Matematik

finde forskrift for 2. grads. ud fra to punkter

25. september 2009 af Grill-an (Slettet) - Niveau: B-niveau

En funktion f er bestemt ved f(x) = a*x^2 + b*x + c

Grafen for f går gennem punkterne A(0,1) og B(-2,1). Desuden oplyses, at grafen for f har linjen t (y=-4x+1) som tangent i punktet A.

Bestem tallene a, b og c

NOGEN SOM KAN HJÆLPE?!

Har kun kunne finde b, som jo er tangenthældningen i x=0


Brugbart svar (0)

Svar #1
25. september 2009 af mathon

gennem (0,1)
betyder c = 1

f(x) = a·x2 + b·x + 1

f '(x) = 2ax + b                        som i A betyder
f '(0) = 2a·0 + b = -4

opsummering
f(x) = a·x2 - 4·x + 1                gennem B

1 = a·(-2)2 - 4·(-2) + 1            hvoraf a beregnes ...................


Svar #2
25. september 2009 af Grill-an (Slettet)

Det var til at forstå og egentlig ganske logsik. Tusind tak for hjælpen :)


Skriv et svar til: finde forskrift for 2. grads. ud fra to punkter

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.