Matematik

Skæringspunkter og Koordinatsystem

26. september 2009 af XxTesserxX (Slettet)

Hej allesammen.

Dette er nogle ret simple ting jeg har glemt, men kan i hjælpe mig med det?

Den ene opgave hedder:
Bestem x-koordinaten til det punkt på linjen hvis y-koordinat er 117.

Og den anden opgave er:
Bestem stigningstal og konstantled for denne linje der går gennem punkterne (68,171) og (-32,-237).
Resultatet har jeg fået til a(stigningstal)=4,08 og b(konstantled)=-106,44
derefter er der en næste del af denne opgave-
Bestem linjens skæringspunkter med koordinatakserne.

Mit spørgsmål er nu hvordan? :S


Brugbart svar (1)

Svar #1
26. september 2009 af NejTilSvampe

117 = ax+b

x=(117-b) / a


Svar #2
26. september 2009 af XxTesserxX (Slettet)

Nu mangler jeg bare det med skæringspunkterne... :S


Brugbart svar (0)

Svar #3
26. september 2009 af kieslich (Slettet)

skæring med y-aksen:   sæt x = 0 i liniens ligning

skæring med x-aksen:  sæt y = 0 og løs 0 = ax + b


Skriv et svar til: Skæringspunkter og Koordinatsystem

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.