Matematik

2. gradspolynomium

27. september 2009 af MisSluis (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej

jeg har fået en opgave der lyder:

Funkionen f er bestemt ved, at

f(x)= - x^2+bx+c, (x tilhører mængden af reelle tal)

Hvor koefficienterne b og c er bestemt ved, at grafen for f har toppunktet (-2,4).

Tegn grafen for f.

Jeg kan næsten regne ud, af man skal gøre det opvendte, men hvordan er jeg meget i tvivl om.


Brugbart svar (0)

Svar #1
27. september 2009 af AlbertJr (Slettet)

Jeg foreslår, at du bruger toppunktformlen og bestemmer b og c, for derefter at afbillede funktionen.

Toppunktsformlen:

(-b/2a) (-d/4a), hvor d=b^2-4ac


Brugbart svar (0)

Svar #2
27. september 2009 af mathon

f(-2) = -(-2)2+ b·(-2) + c = 4

c = 2b

-b/(2·(-1)) = -2

b/2 = -2

b = -4
c = 2·(-4) = -8

f(x) = -x2 - 4x - 8


Brugbart svar (0)

Svar #3
27. september 2009 af AlbertJr (Slettet)

Dvs. (-b/2a)= -2

-b=-2*2a
b=2*2a
b=2*2*(-1)= - 4

og

-d/4a=4

-d=4*4a

b^2-4ac=4*4a

-4ac=4*4a - b^2
c= (4*4a-b^2)/-4a
c= (4*4*1 - (-4)^2)/-4*1
c= 32/-4=-8

Det skulle være det.
 


Brugbart svar (0)

Svar #4
27. september 2009 af mathon

rettelse:
f(-2) = -(-2)2+ b·(-2) + c = 4

c - 2b = 8

-b/(2·(-1)) = -2

b/2 = -2

b = -4 som indsat i c - 2b = 8 giver

c - 2·(-4) = 8

c + 8 = 8
c = 0

...........

f(x) = -x2- 4x


Svar #5
27. september 2009 af MisSluis (Slettet)

Hvor er rettelsen fra?


Svar #6
27. september 2009 af MisSluis (Slettet)

 Okay, så jeg gør brug af toppunktsformlen og bestemmer b og c:

Så har du skrevet: f(-2)=- (-2)^2+b*(-2)+c=4         <-- Har du indsat 2, fordi det er en af koordinaterne i toppunktsformlen?

Hvordan kan du få c-2b=8?

Kan du lige forklare hvad du gør fra a til å. Trin for trin. Bare kort. Forstår det næsten, men vil gerne lige være helt sikker på, at jeg forstår det.


Skriv et svar til: 2. gradspolynomium

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.