Matematik

2. gradspolynimier

27. september 2009 af MisSluis (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hey derude

Jeg har en ligning, som jeg skal tegne en graf for. Den er enormt simpel, men jeg har et problem.

Ligningen hedder x= (y+3)^2-2

Problemet er at x og y har "byttet" plads. Kan man godt regne den ud som man ville gøre, hvis den havde heddet

y= (x+3)^2-2       ? ?? Det tænkte jeg på at gøre, men kan ikke finde nogen regel om dette tilfælde.


Brugbart svar (0)

Svar #1
27. september 2009 af MN-P (Slettet)

I betragtning af, at det ikke er en funktion, burde du kunne tegne grafen ud fra en serie støttepunkter.

Du må ikke bare bytte om på x og y

Det vil nok være nemmest at finde støttepunkterne ved at vælge y-værdier og finde x-værdierne derfra.

Hvis I har haft om spejling, kan du vælge at spejle kurven i linien x=y medens du findes støttepunkter, men husk at den skal spejles tilbage igen.

grafen bliver en parabel med vandret symmetriakse


Svar #2
29. september 2009 af MisSluis (Slettet)

Det vil sige, at jeg skal gøre som hvis x og y havde byttet plads - altså helt normalt. Sætte nogle værdier ind på y's plads i dette tilfælde?


Brugbart svar (0)

Svar #3
29. september 2009 af mathon

Ja

parablen bliver "liggende"


Skriv et svar til: 2. gradspolynimier

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.