Matematik

ligninger

27. september 2009 af m92m (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej..
jeg er lige lidt i tvivl om hvad det er jeg skal gøre..
jeg skal vel finde x, men hvordan gør jeg når det er i anden?.
håber der igen er nogen som vil hjælpe? tak.

Løs følgende ligninger:
a) 2x^2+4x-16=0


Brugbart svar (0)

Svar #1
27. september 2009 af ablo2703 (Slettet)

Det er en andengradsligning, så du finder først diskriminanten ved hjælp af : d=b^2 - 4ac


Svar #2
27. september 2009 af m92m (Slettet)

 nå okay. så jeg skal finde diskriminanten og nulpunkterne?


Svar #3
27. september 2009 af m92m (Slettet)

 kan jeg gøre:

2x^2+4x-16=0
x(2x+4-16)=0
x=0 v 2x+4-16=0 
2x=12
x=6

nulpunkter = (0,6)


Brugbart svar (0)

Svar #4
27. september 2009 af ablo2703 (Slettet)

Nej, du bruger formelen: d= b^2 -4ac

                                             d= 4^2-4*2*-16 = 144


Brugbart svar (0)

Svar #5
27. september 2009 af ablo2703 (Slettet)

Og fordi d>0, er der to løsninger, som bestemmes ved hjælp af:

x1 = (-b + sqrt(d))/2a

og

x2 = (-b - sqrt(d))/2a
 


Skriv et svar til: ligninger

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.