Matematik

Hjælp til ligning!

27. september 2009 af pkza (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg sidder og bøvler med en ligning der hedder (2x-3)·(x^2-9)=0

Er lidt på bar bund, så vil høre om der er nogen som kan hjælpe, det ville være rigtigt dejligt!


Brugbart svar (0)

Svar #1
27. september 2009 af mathon

(2x-3)·(x2 - 32) = 0

2(x-(3/2))·(x+3)·(x-3) = 0


Svar #2
27. september 2009 af pkza (Slettet)

Mange tak for den hurtige respons, men jeg skal finde frem til hvad x er, hvordan gør jeg dette? (:


Brugbart svar (0)

Svar #3
27. september 2009 af mathon

nulreglen


Brugbart svar (0)

Svar #4
28. september 2009 af Lundifar (Slettet)

Du skal bruge nulreglen. Hvis det ene led giver nul, så giver facit 0.

Derfor:
(2x-3)*(x^2-9) = 0

2x-3 = 0

x^2-9 = 0

Facit må derfor være x= 1,5, x=3 og x= -3
 


Skriv et svar til: Hjælp til ligning!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.