Matematik

Eksponentiel udvikling...

28. september 2009 af Pthomas (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej.. Jeg har lige tegnet en eksponentiel udvikling f(x) = b*ax i et dobbeltlogaritmisk koordinatsystem! Når jeg skal bevise at der fremkommer en ret linje gør jeg følgende:

log(y) = log(b*ax)  ⇔ log(y) = log(b) + log(ax) ⇔ log(y) = log(b) + x*log(a)

^^ af ovenstående ses en lighed med den generelle forskrift for en ret linje y= (ax+b)

Er beviset korrekt udført, eller laver jeg fejl?


Brugbart svar (0)

Svar #1
28. september 2009 af peter lind

Det er korrekt bortset fra at det bliver en ret linie i et enkelt logaritmisk papir. x forekommer jo ikke som log(x)


Brugbart svar (0)

Svar #2
28. september 2009 af mathon

skrevet

log(y) = log(a)·x + log(b)
eller undertiden

Y = Ax + B               hvor stort bogstav er log-værdien
                                og hvoraf lineariteten fremgår
                         


Svar #3
28. september 2009 af Pthomas (Slettet)

Tak for jeres svar :)


Skriv et svar til: Eksponentiel udvikling...

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.