Matematik
integral opgave
Jeg har siddet nu en 30-40 mins med denne opgave og kan SLET ikke se hvordan jeg kan løse den når jeg ikke har en forskrift for f(x) :(
Håber på noget seriøs vejledning. Har uploaded den herhenne, håber der er nogen som kan løse den.
http://www.gratisupload.dk/download/34098/
vh. Line :)
Svar #1
28. september 2009 af peter lind
Hvis der ikke er oplyst andet betyder du blot at du skal finde arealet under kurven ud fa et omhyggeligt skøn.
Svar #2
28. september 2009 af YodawgYowwwwwww (Slettet)
jeg synes da den er meget svær at tælle sig frem til ^^ Kan du ikke vise starten af hvordan du vil gøre, så jeg kan komme igang.
Svar #4
28. september 2009 af mathon
0∫3f(x)dx = F(3) - F(2)
det bestemte integral er lig med en stamfunktions tilvækst over grænserne
og det er stamfunktionen, som er indtegnet
Svar #5
28. september 2009 af YodawgYowwwwwww (Slettet)
For et øjeblik siden af mathon
0∫3f(x)dx = F(3) - F(2)
mener du ikke istedet?
0∫3f(x)dx = F(3) - F(0).
Hvad mener du helt præcis med at det bestemte integral er lig med en stamfunktions tilvækst over grænserne? Det er ret nyt for mig det her emne, så har ikke helt den fulde forståelse eller metasyn endnu :/
Svar #6
28. september 2009 af mathon
tast-Børge
0∫3f(x)dx = F(3) - F(0)
det bestemte integral er lig med en stamfunktions tilvækst over grænserne
og det er stamfunktionen, som er indtegnet
Svar #7
28. september 2009 af YodawgYowwwwwww (Slettet)
jamen, så har vi da ikke bestemt hvad det bestemte integral er lig med? Altså, vi har ikke fået et konkret tal..
Men jeg forstår godt hvad du mener, med at F(3) - F(0) er et andet udtryk for stamfunktionen, men mener du virkelig at det bare er det som er svaret? Det virker umiddelbart lidt for nemt:)
Svar #8
28. september 2009 af YodawgYowwwwwww (Slettet)
den giver også -3, som du skrev.
F(3) - F(0) = 2 - 5 = -3. Arealet under grafen ligner at den er ca. 8.
Svar #9
28. september 2009 af mathon
det du refererer til er arealet under grafen for f(x), som vi ikke kender
Svar #10
28. september 2009 af YodawgYowwwwwww (Slettet)
ahhh for helvede mathon :D
Jeg er helt og aldeles med nu :) Det fordi det hele er nyt.. Den er jo NEM den her opgave, tak tak :)
Det er hvis man aflæser grafen til (F(x))' at vi kunne se at arealet ville være -3, nu ved jeg godt det er forkert at snakke om et negativt areal, men hvertfald at grafen ville være i den negative del af y-aksen, dvs. under x-aksen. Men er med nu, tak tak:)
Skriv et svar til: integral opgave
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
