Fysik

tis og hastighed

28. september 2009 af Yow! (Slettet)

en gestand falder ned fra 20 meters højde....

hvor lang tid varer faldet???

hvad bliver landingsfarten??

hvad skal jeg gøre????


Brugbart svar (1)

Svar #1
28. september 2009 af mathon

Emek = ½·m·v2 + m·g·h = ½·m·V2 = m·g·H

hvor V og H er maksimalfart og maksimalhøjde

½·m·V2 = m·g·H         som divideret med m giver

½·V2 = g·H  hvoraf

V = √[2·g·H]

V = √[2·(9,82 m/s2)·(20 m)]


Brugbart svar (1)

Svar #2
28. september 2009 af mathon

og tis lige af, inden du skriver næste gang :-)


Svar #3
28. september 2009 af Yow! (Slettet)

hovsa.... hehehehehe :D jeg mener tid :)

og tak forresten mathon.... dejligt med noget hjælp !!


Svar #4
28. september 2009 af Yow! (Slettet)

men lige et spørgsmål....

du pluser kinetisk og potentiel sammen for at finde den mekaniske energi....men hvorfor sætter du dem også lig hinanden????


Brugbart svar (0)

Svar #5
28. september 2009 af mathon

Emek = ½·m·v2 + m·g·h = ½·m·V2 + m·g·0 = ½·m·02 + m·g·H


Svar #6
28. september 2009 af Yow! (Slettet)

hmmm.... kan du ikke prøve at forklare med ord????

når jeg regner eksemplet ud...får jeg 19,81.....det kan da ikke passe???? så er eddermame fart på =)


Svar #7
28. september 2009 af Yow! (Slettet)

..... eller jeg mener at det går eddermame langsomt =)


Brugbart svar (0)

Svar #8
30. september 2009 af mathon

summen af kinetisk og potentiel energi er konstant.


Skriv et svar til: tis og hastighed

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.