Matematik

En ligning med en ubekendt

29. september 2009 af cerpa (Slettet)

Stillede et spørgsmål herinde for ca 1 time siden, ser nu at det var 2 halvdele af 2 forskellige regnestykker jeg fik sat sammen på en forkert måde... ARGH!!!!!

Så det stykke jeg skal have en udregning for hedder

49.296*(0.522^x)=2*(1.5^x)

Jeg ved at det skal give 3.039....... Men jeg skal bruge udregningerne.


Brugbart svar (0)

Svar #1
29. september 2009 af tyskatysk (Slettet)

 DU SOLVE BAR :D


Brugbart svar (0)

Svar #2
29. september 2009 af peter lind

Der gælder så log(49.296*(0.522^x)) = log( 2*(1.5^x) )


Brugbart svar (0)

Svar #3
29. september 2009 af mathon

49.296*(0.522x) = 2*(1.5x)

(49.296/2) = (1,5/0.522)x

ln(49.296/2) = ln(1,5/0.522)·x

x = ln(49.296/2)/ln(1,5/0.522) = log(49.296/2)/log(1,5/0.522)


Svar #4
29. september 2009 af cerpa (Slettet)

#1

 DU SOLVE BAR :D

JA, DET VAR NOK DET JEG GJORDE, MEN HVIS JEG SKAL BRUGE UDREGNINGEN, SÅ HJÆLPER DET IKKE EN ****!

Men tak til jer andre;D


Skriv et svar til: En ligning med en ubekendt

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.