Generelt

SRP - hvad skrev du om? Del jeres erfaringer

30. september 2009 af Scherz (Slettet)

Jeg tror, vi er mange 3.g’ere, der på nuværende tidspunkt er meget rådvilde over emne til SRP-opgaven. Derfor opfordrer jeg alle jer, der har været igennem denne opgave, til at skrive hvilke fag, I skrev i, hvilket emne, I behandlede, og eventuelt hvordan det gik.
Del jeres erfaringer med os! :)
Og jeg ved godt, at der er et forum til SRP-indlæg, men da der lader til at være lidt inaktivt derinde (i hvert fald med hensyn til svar), valgte jeg at skrive her i ”Generelt”, så emnet kan få flere besvarelser. Håber, det er ok.

Scherz
 


Brugbart svar (1)

Svar #1
01. oktober 2009 af Yourrescue (Slettet)

Usa's magt i verden.


Svar #2
01. oktober 2009 af Scherz (Slettet)

I samfundsfag/historie oder?


Brugbart svar (2)

Svar #3
04. oktober 2009 af Jome (Slettet)

Jeg skrev om Amerikansk Mellemøstpolitik under den kolde krig - samfundsfag og historie.

Hvis jeg skal give to gode råd udfra min egen erfaring med denne opgave (og AT opgaven for så vidt også) så er det:

1) Vælg et emne der interesserer dig - det er meget nemmere at komme igennem 2 ugers nonstop opgaveskrivning, hvis det emne du behandler interesserer dig, og på den måde bliver det også en bedre opgave.

2) Indskrænk dit emne. Mit eget blev selv ret stort og til tider også lidt svævende - hvilket jeg også blev trukket ned på. Det er selvfølgelig svært at definere præcis, hvornår et emne er for bredt, men tænk i hvert fald over at du skal igennem en proces, hvor du skal behandle noget stof og komme frem til en konklusion - og jo bredere det stof er, jo sværere bliver det at komme med en konklusion. Derudover bliver processen meget tidskrævende og tung, jo bredere emnet er. Personligt var jeg stadig igang med redegørelses-delen da den første uge var gået - netop fordi der var så mange forskellige ting man kunne komme ind på, og som jeg følte var vigtige for mit emne.


Brugbart svar (1)

Svar #4
05. oktober 2009 af Exupery (Slettet)

Jeg redegjorde for Keynes' økonomiske tangegang og principper i henhold til krisen i 1929-30erne, forklarede multiplikatorbegrebet matematisk ud fra nationalregnskabsligningen vha differentialregning (partial differentiation) og differensligninger (multiplikatorerne sat op periodisk), og så diskuterede jeg problemerne ved at time et finanpolitisk indgreb.

..sådan rimelig overfladisk sat op. Som nok kan anes, skrev jeg i samfundsfag og matematik.

Et godt råd er at komme i gang med opgaven tidligt i forløbet. Selvfølgelig skal der læses lidt først, det er nødvendigt, før det er muligt at skrive noget, og det er også absolut nødvendigt at sikre sig, at man ikke skriver noget forkert. Men alligevel mener jeg, at det er godt at komme i gang sådan rimeligt hurtigt, for der er mange, der læser og læser, får samlet en masse stof sammen, og så kan de ikke nå at skrive det hele ned endsige formulere sig ordentligt, hvilket er ærgeligt! Jeg var færdig efter godt en uge, så havde jeg lidt tid til at sætte opgaven op, så den så pæn ud og desuden at kigge mit abstract igennem, så det blev fejlfrit. I synes nok, at 20 sider er vildt meget, men det er ikke! 20 sider er skrevet hurtigt, og der skal faktisk ikke så meget stof til. Desuden er det ikke meningen at opgaven skal vokse nogen over hovedet, så kom i gang!


Svar #5
05. oktober 2009 af Scherz (Slettet)

Tak for svarene. Jeg vil følge jeres råd, når den tid kommer.
I mellemtiden bør jeg nok lige få valgt to fag..


Brugbart svar (1)

Svar #6
10. oktober 2009 af Yourrescue (Slettet)

Præcis :) skide nemt ud fra de to fag.


Brugbart svar (1)

Svar #7
14. oktober 2009 af Schii (Slettet)

Jeg kan gætte mig til, at du er STX-elev? :)

Jeg tror der ville være meget spændende at skrive om miljøet, C02 udslip, "vi udsletter vores egen planet", miljø politik - og hvilken fremtid vi går i møde ;)

- Det er jo meget i medierne, det er et problem også kan du komme med løsningsforslag :)

Du kan også søge herinde under "SRP" i opgaver - så kommer der helt sikkert et par opgaver frem hvor du kan få inspiration :)


Brugbart svar (1)

Svar #8
14. oktober 2009 af backus (Slettet)

Se (Link fjernet pga. dødt link. Mvh. Studieportalen.dk)


Skriv et svar til: SRP - hvad skrev du om? Del jeres erfaringer

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.