Matematik

Tangentens ligning

01. oktober 2009 af P.L. (Slettet)

 Opgave:

Der er givet et andengradspolynomium f(x) = -x^2 + 9. 

A) Bestem en ligning for tangenten til grafen for f i hvert af grafens skæringspunkter med førsteaksen. 

Er gået lidt i stå, det jeg først skal gøre er vel at finde grafens skæringspunkter med førsteaksen, men hvordan gør jeg det uden brug af lommeregner, det kan jeg simpelthen ikke huske:(


Svar #1
01. oktober 2009 af P.L. (Slettet)

 Jeg får vel mine skærinspunkter med x-aksen, hvis jeg finder f'(x) og løser f´(x) = 0 eller hvad?


Brugbart svar (0)

Svar #2
01. oktober 2009 af Jerslev (Slettet)

#0: Skæringspunkterne med førsteaksen, x-aksen, findes ved at løse f(x) = 0, -x^2 +9 = 0. Den kan du sagtens løse i hånden.


Svar #3
01. oktober 2009 af P.L. (Slettet)

 Ja x = -3 eller 3 og har bestemt de to tangenter har fået dem til: 

y= 6x + 18 og y= -6x + 36. 

Nu skal jeg så bestemme arealet af den punktmængde, som grafen for f afgrænser sammen med de to tangenter.. 

Skal jeg så ikke bare bruge grænserne, -3 og 3?? Og hvis det er korrekt hvilken en er så min øvre grænse?


Brugbart svar (0)

Svar #4
01. oktober 2009 af mathon

de to tangenter:

y = 6x + 18 og y = -6x +18

som skæres i (0,18)


Brugbart svar (0)

Svar #5
01. oktober 2009 af mathon

areal = trekantsareal - areal under parablen

A = ½·18·6 - -33(9-x2)dx


Skriv et svar til: Tangentens ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.