Matematik

potens hjælp!!

01. oktober 2009 af spørgejørn (Slettet)

Hejsa.

Jeg er ved at hjælpe min datter, og må ærligt indrømme, det er mange år siden, jeg sidst har siddet med sådan noget!

Der står følgende tal

4

16

27

32

25

125

30

Man skal nu skrive tallene som potens.

Hvordan gør man det?


Brugbart svar (0)

Svar #1
01. oktober 2009 af Jerslev (Slettet)

#0: At skrive et tal som potens vil sige, at man eksempelvis skriver:

4 = 2*2 = 22, hvor det "opløftede" to-tal er potensen.

Dermed er det første facit 22. For at lave den anden, skal I have fat i tallet 4.


Brugbart svar (0)

Svar #2
01. oktober 2009 af mathon

16 =  24  = 2·2·2·2

27 = 33  = 3·3·3

32 = 25 = 2·2·2·2·2                                


Svar #3
01. oktober 2009 af spørgejørn (Slettet)

Tusind tak for det, når man først får det vist, så tænker man lidt - nååå JA ;-)  


Skriv et svar til: potens hjælp!!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.