Fysik

Opvarmning af vand

01. oktober 2009 af 11111111 (Slettet) - Niveau: C-niveau

a. Hvor meget energi kræves der for at varme 1,2 liter vand fra 23 grader til 56 grader?

1,2 <=> 1,2 kg

56-23= 33 grader?

Så kan jeg ikke finde ud af mere?


Brugbart svar (0)

Svar #1
01. oktober 2009 af Jerslev (Slettet)

#0: Hvad er vands specifikke varmekapacitet?


Svar #2
01. oktober 2009 af 11111111 (Slettet)

det står der intet om  ?


Brugbart svar (0)

Svar #3
01. oktober 2009 af Jerslev (Slettet)

#2: Det skal du bruge. Du skal enten slå den op eller huske den i hovedet. Den står med al sandsynlighed i din bog.


Svar #4
01. oktober 2009 af 11111111 (Slettet)

Det må så være 4,18 kJ/(kg*K).

er det så regnet rigtigt: 1,2* 4,18* 33 = 165,528 Kcal ?

eller er jeg helt væk?


Brugbart svar (0)

Svar #5
01. oktober 2009 af Jerslev (Slettet)

#4: Du skal bruge formlen Q = mcΔT, hvor du har fået opgivet m, c har du slået op, og ΔT har du beregnet.


Svar #6
01. oktober 2009 af 11111111 (Slettet)

Det må så være 4,18 kJ/(kg*K).

er det så regnet rigtigt: 1,2* 4,18* 33 = 165,528 Kcal ?

eller er jeg helt væk?
 


Brugbart svar (0)

Svar #7
01. oktober 2009 af Jerslev (Slettet)

#6: Du skal i første omgang huske enhederne, og så regner man normalt ikke i kalorier i fysik. Man regner i joule.


Svar #8
01. oktober 2009 af 11111111 (Slettet)

Tak for hjælpen :)


Skriv et svar til: Opvarmning af vand

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.