Kemi

Afstemt korrekt ?

01. oktober 2009 af 215 (Slettet)

 Vedhæftet

Vedhæftet fil: sd.doc

Brugbart svar (0)

Svar #1
01. oktober 2009 af madsniel (Slettet)

Ser lidt skummelt ud - du har sølvnitrat opskrevet som Ag2(NO3)2 og natriumnitrat som Na2(NO3) - hvilket ikke er korrekt.

Jeg vil foreslå følgende fremgangsmåde:

1) Opskriv reaktanter og produkter uden koefficienter:

AgNO3 + Na2CO3 -> Ag2CO3 + NaNO3

2) Undersøg om der er tale om en redoxreaktion ved at opskrive OT for atomerne og se om der er en ændring. I dette tilfælde er der ingen ændring og det er derfor ikke en redoxreaktion.

3) Afstemt antallet af de enkelte atomer på begge sider et af gangen:

 a) Sølv : ventre = 1, højre = 2 ergo ganger jeg 2 på AgN03:

2AgNO3 + Na2CO3 -> Ag2CO3 + NaNO3

 b) Natrium : ventre = 2, højre = 1 ergo ganger jeg 2 to NaNO3:

2AgNO3 + Na2CO3 -> Ag2CO3 + 2NaNO3

c+d) NO3- og CO3-- ses at stemme og jeg er done


Svar #2
01. oktober 2009 af 215 (Slettet)

 hmm. 2AgNO3 + Na2CO3 -> Ag2CO3 + 2NaNO3

kommer den altså til at hedde


Svar #3
01. oktober 2009 af 215 (Slettet)

 ok .. hvad så for disse...


Svar #4
01. oktober 2009 af 215 (Slettet)

vedhæftet 

Vedhæftet fil:sd.doc

Skriv et svar til: Afstemt korrekt ?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.