Matematik

Please hjælp! :s

01. oktober 2009 af Skutter (Slettet) - Niveau: 8. klasse

Heeej...

Jeg har en opgave i matematik jeg ikk ka finde ud af..

Jeg ska finde ud af hvor langt der er mellem 2 lufthavne...

Jeg har fundet ud af at flyveturen tager 1 time og 20 minutter.

Flyets gennemsnitshastighed er 750 km/t

Hvordan gør jeg????


Brugbart svar (0)

Svar #1
01. oktober 2009 af Blueoil (Slettet)

Du ganger gennemsnitshastigheden med tiden.


Brugbart svar (1)

Svar #2
01. oktober 2009 af hevito (Slettet)

1 time og 20 min =80 min.

750/60'80=1000km


Brugbart svar (0)

Svar #3
01. oktober 2009 af indianerfuglen (Slettet)

Først udregner du varigheden af turen i minutter,  derefter ganger du det med 750, og så deler du med 60. 

1 time + 20 minutter = 80 minutter

80 * 750 = 60.000

60.000 / 60 = 1000

Altså, det vil sige at turen strækker sig over 1000 km. 

For at dobbelttjekke om det er korrekt, kan du dele de 1000 km med flyets hastighed:

1000 / 750 = 1,333 

1,333 svarer til 80 minutter (1,333 * 60), altså 1 time og 20 minutter. 

Håber det var brugbart. :) 


Skriv et svar til: Please hjælp! :s

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.