Fysik

Opgave hjælp til skrå plan

02. oktober 2009 af trex89 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej alle der ude.

Jeg har fået stille en opgave, som jeg har vedhæftet som dokument.

Opgave a har jeg fået løst, men spørgsmålet er hvordan løser jeg opgaver b?

Vedhæftet fil: Skrå plan.doc

Brugbart svar (0)

Svar #1
02. oktober 2009 af kieslich (Slettet)

Fm= tyngdekraften på m.    Fs = komposanten af tyngdekraften på M i skråplanets retning.

M*a = Fm - Fs   find a


Svar #2
02. oktober 2009 af trex89 (Slettet)

dvs Fm = m*g?

og Fs = m*g*sinα?


Brugbart svar (0)

Svar #3
02. oktober 2009 af kieslich (Slettet)

Ja, men Fs er dog med M


Svar #4
03. oktober 2009 af trex89 (Slettet)

kieslich:

Jeg har ikke helt forstået hvad du mener med fm og fs

tyngdekraften på begge legemer er vel:

Fm = m*g og FM = m*g

Så har vi en T, som er snorkraften som kan beregnes:
T= m*g*sina

Er det korrekt?

og Wy som er komposanten af tyngdekraften nedad på M, kan beregnes således:

Wy=m*g*cosa

og så kan finde den resulterende kraft ved at sige wy+t.

Herefter kan vi finde accelerationen, ved at bruge fx=m*a

og det giver en acceleration på 8,9m/s2 .

Er det korrekt fremgangsmåde eller hvor går det galt? 


Brugbart svar (0)

Svar #5
03. oktober 2009 af kieslich (Slettet)

Så har vi en T, som er snorkraften som kan beregnes:
T= m*g*sina

Er det korrekt?   Nej T = m*g

og Wy som er komposanten af tyngdekraften nedad på M, kan beregnes således:

Wy=m*g*cosa  Nej

Wy = M*g*cos(90-a)      kan du se af tegningen


Svar #6
03. oktober 2009 af trex89 (Slettet)

Det med T, var snorkraften på klodsen.

Så passer det ik med det jeg skriver?


Skriv et svar til: Opgave hjælp til skrå plan

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.