Matematik

Ligninger

03. oktober 2009 af Imperfektum (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej!

Jeg har lige et hurtigt spørgsmål vedrørende en ligning.

Opgaven lyder:

(1/x)+(1/(x-2))=0

- den skal ses som en brøk. Jeg starter med at rykke (1/x) over på den anden side, og får dermed (1/(x-2))=-(1/x).

Så ganger jeg over kors og får:

x=-1(x-2)

- og så bliver x=1.

Er det korrekt? Jeg er nemlig lidt i tvivl om den minusbrøk. Gælder minusset for både tæller og nævner, når jeg ganger over kors? Eller er det nok kun at sætte det op i tælleren?

Tak på forhånd! :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
03. oktober 2009 af mathon

løsningen er rigtig
.............

-(a/b) = (-a)/b = a/(-b)


Svar #2
04. oktober 2009 af Imperfektum (Slettet)

Okay. Tusind tak!

Jeg har også en ligning med to ubekendte. Det ender med, at både x'er og y'er går ud på venstre side af lighedstegnet og tallende på højre side går også ud - det vil sige, at jeg får 0xy=0.

Kan jeg skrive mit resultat sådan? Hvad er løsningsmængden - kan jeg skrive L=R? Fordi jeg kan jo sætte alle tal ind på hhv. x's og y's plads, skulle jeg mene.


Skriv et svar til: Ligninger

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.