Matematik

3 Mænd

03. oktober 2009 af PulliVulli (Slettet)

Der var engang tre mænd. De var ind på en vinhandle, fordi de skal have en flask rødvin. En flask rødvin koster 30kr. De tre mænd blev enig om at hver betale en 10er. Efter de tre mænd har betalt, gik de ud af butikken. Efter de tre mænd gik, opdagede vinhandleren, at den flask rødvin som de tre mænd lige har købt er faktisk på tilbud, så den koste 25kr stedet for 30kr. Vinhandleren bad sin søn løbe hen med de 5kr til de tre mænd. Vinhandlerens søn synes at han selv skulle beholde en 2kr, nu havde han gået så langt, for at aflevere de 5kr. Så vinhandlerens søn beholdte 2kr. Vinhanlerens søn aflevede 3kr til de tre mænd, så passe det også nok at de tre mænd, hver få 1kr tilbage.

Problemet Var, at når de tre mænd har fået hvert 1kr tilbage, dvs. de tre mænd har hver betale 9kr til den rødvin 9*3=27. Plus de 2kr som drengen beholde i sin lomme 27+2=29. Hvordan kan det være at der mangler 1kr? Hvor blev den 1kr af?


Brugbart svar (0)

Svar #1
03. oktober 2009 af Stego (Slettet)

Prøv at stille det op på en anden måde som:

30kr. for vinen - tilbud 25kr.

Mænd betalt 30, vinhandler søn løbe med 5 kr. tilbage - altså 30 - 5 = 25kr.  og knægten (som er noget fræk) tager selv 2kr. og de tre mænd for 1 kr. hver. dvs. 25 + 2 + 3*1 = 30


Brugbart svar (0)

Svar #2
03. oktober 2009 af Walmart (Slettet)

Jeg har set den på youtube, de betaler jo ikke hver 9 kroner hvis de får 3 kroner tilbage, 25 + 3 giver 28. + de 2 = 30. Der er ikke noget med 1 krone. 


Svar #3
03. oktober 2009 af PulliVulli (Slettet)

Jeg tænkte det nok, det er noget med rækkefølgen som det er stillet op på, er det ikke rigtigt?


Brugbart svar (1)

Svar #4
03. oktober 2009 af Walmart (Slettet)

Min fejl.

De betaler 30 kroner, men egentlig skulle de kun have betalt 25.

De får 3 kroner tilbage -> 30-3 = 27, så ja de har hver betalt 9, 9*3 = 27, og sønnen beholder de sidste 2 kroner.

De sidste 2 kroner skal jo også trækkes fra, så det bliver 27 - 2 = 25, og ikke noget med at lægge dem til de 27. Det er en snyder.


Svar #5
03. oktober 2009 af PulliVulli (Slettet)

Tak for hjælpen :)
Skulle egentligt bare bekræfte min egen tankegang.


Skriv et svar til: 3 Mænd

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.