Matematik

Bestem lim h->0+ f(h,rh)/h

04. oktober 2009 af PedeV (Slettet)

f(x,y):=√(4xy-3y2)

Bestem (uden maple) limh→o+ f(h,rh)/h for alle r∈[0,4/3]



Brugbart svar (1)

Svar #1
04. oktober 2009 af Walmart (Slettet)

Hvad hedder sådanne funktioner hvori x og y indgår?


Brugbart svar (1)

Svar #2
04. oktober 2009 af kieslich (Slettet)

f(h,rh)/h = √(4hrh - 3(rh)2 )/h = √(4rh2 - 3r2h2)/h = h√(4r - r2)/h = √(4r- r2)


Svar #3
04. oktober 2009 af PedeV (Slettet)

#1 Funktioner med to variable.

#2  Jeg forstår ikke helt din udregninger. Hvorfor "forsvinder" 3-tallet når vi går fra midterste udtryk til det næste?

Men når nu

limh→0+f(h,rh)=√(4r-r2) skal vi så indsætte intervalendepunkterne i dette udtryk for at finde limes for alle r∈[0,4/3] eller hvad?


Svar #4
04. oktober 2009 af PedeV (Slettet)

BUMP.


Brugbart svar (1)

Svar #5
04. oktober 2009 af kieslich (Slettet)

3.tallet skal ikke forsvinde, det er en skrivefejl

√(4r - 3r2)   er det endelige resultat.  grænseværdien


Brugbart svar (2)

Svar #6
12. oktober 2011 af kasper2211 (Slettet)

Der er nogen der har MatIntro? Det er bedre at bede om hjælp (evt. på absalon), end bare at bede om et svar. Just sayin'. Anyways, nej du skal ikke prøve at indsætte værdierne! Hvor mange værdier er der i intervallet? Tænk over det. Vis derefter at grænseværdien holder for alle r i det givne interval.

/ k


Brugbart svar (0)

Svar #7
08. oktober 2012 af SanneHa (Slettet)

Der må da være en fejl. Efter som det ikke er alt der er ^2

 


Skriv et svar til: Bestem lim h->0+ f(h,rh)/h

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.