Matematik

Vektorer i rummet - punkt i plan

04. oktober 2009 af Løvgaard (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej folkens!

Jeg har et lille mat-problem som jeg ikke kan finde ud af.

Tre punkter givet ved

F = (x,y,z) = (40,28,0)                   G = (x,y,z) = (xG, 28,25)                       H = (x,y,z) = (40,28, 22)

Som I kan se, har de allesammen samme y-værdi. Problemet er at jeg ikke kan finde ud af at finde x-koordinaten for G.

Jeg har læst min mat-bog tom og jeg kan ikke rigtig finde ud af det.

Jeg værdsætter jeres hjælp på forhånd!


Brugbart svar (0)

Svar #1
04. oktober 2009 af MN-P (Slettet)

Du må have fået flere oplysninger end de tre punkters koordinater.

Skriv hele opgaven her, ellers kan du ikke få hjælp


Svar #2
04. oktober 2009 af Løvgaard (Slettet)

Hmm... jeg har fundet ud af denne ting mærkeligt nok!

Men nu hvor vi har gang i det allerede, behøver jeg jeres ekspertise til en andre opgaver.

Jeg har vedlagt en PDF-fil. Som I kan se på side 2, er det opgave d) og f) jeg ikke kan finde ud af... eller jeg har forsøgt og det ser jo helt tarveligt ud - ligner virkelig noget der er løgn. Men det er såmænd ikke facit jeg behøver, det er metoden jeg behøver. Men I må også godt smide facit, hvis det er nemmere.

Jeg har regnet opg. a, b, c - dvs. jeg kender deres koordinater? Men mit spørgsmål er om man skal kende et 4. punkt der er for at lave en ligning til planen α?

På forhånd tak!

Vedhæftet fil:Avedøre-værket.pdf

Skriv et svar til: Vektorer i rummet - punkt i plan

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.