Matematik

Isoler I1 i ligningen R1*I1 = R2*(I - I1)

04. oktober 2009 af nainai (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej

Sidder med en opgave hvor jeg skal isolere I1 i ligningen:

R1*I1 = R2(I-I1)

Er foreløbig nået til I1 = (R2*I-R2*I1) / R1 men ved ikke lige hvordan jeg får det sidste I1 over på den anden side :S

Yderligere står der i opgaven at R1 og R2 er positive (tror det er en vildledende information).


Brugbart svar (1)

Svar #1
04. oktober 2009 af mathon

R1*I1 = R2(I-I1) = R2·I - R2·I1

(R1+R2)·I1 =R2·I

I1 = [R2/(R1+R2)]·I


Skriv et svar til: Isoler I1 i ligningen R1*I1 = R2*(I - I1)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.