Matematik

hvordan løses ligningssytemet?

04. oktober 2009 af kattti (Slettet)

Hej

opgaven lyder således: bestem løsningen til ligningssystemet.

4x+5y=13 og x-y=1

hvordan løses denne ligning?

på forhånd tak


Brugbart svar (0)

Svar #1
04. oktober 2009 af CCBA (Slettet)

Umiddelbart ser det ud som om, du skal bruge enten substitutionsmetoden eller lige store koefficienter-metoden. 
Vi har næsten lige haft om det i min klasse, og det ligner meget det.

Har du hørt om de to metoder?


Brugbart svar (1)

Svar #2
04. oktober 2009 af mathon

I:   4x + 5y = 13
II:   x - y = 1                    II multipliceres med 5 og kaldes III


I:   4x + 5y = 13
III:  5x - 5y  =  5               I og III adderes

9x = 18
x = 2                              som indsat i II giver

2 - y = 1

y = 1

.............

substitutionsmetoden giver oftest ubehagelig brøkregning,
hvorfor
lige store koefficienters eller
modsatte koefficienters metode anbefales
 


Svar #3
04. oktober 2009 af kattti (Slettet)

tusinde tak :)

det var til stor hjælp


Brugbart svar (0)

Svar #4
28. juli 2011 af TheLeresa (Slettet)

 # hvorfor ganges der med 5,sidder med samme opgave :)


Brugbart svar (0)

Svar #5
28. juli 2011 af Andersen11 (Slettet)

#4

Den sidste ligning ganges med 5, således at koefficienten til y bliver -5 . Lægges de to ligninger sammen, forsvinder leddene med y, og tilbage er der en ligning i x, der let kan løses.


Skriv et svar til: hvordan løses ligningssytemet?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.